Over mij

Mijn naam is Priscila da Silva van der Maas en ik ben een gecertificeerd coach, gespecialiseerd in stress & burn-out en integratie. Ik heb achtereenvolgens in Nederland, Brazilië en Argentinië gewoond en ben sinds een paar jaar terug in Nederland, waar ik doe wat ik het allerliefste doe: mensen helpen.

Van kinds af aan ben ik altijd gefascineerd geweest door het gedrag, de verhalen en de essentie van mensen. Het helpen van mensen bij het bereiken van hun doelen en het bijdragen aan hun groei en geluk is altijd een belangrijke drijfveer geweest in zowel mijn persoonlijke als professionele leven.

Omdat ik zes jaar in het buitenland heb gewoond, heb ik zelf ervaren hoe moeilijk het kan zijn om te integreren in een andere cultuur. Ik heb een aantal zware jaren gehad en vond het moeilijk om mij aan te passen. Alles was anders dan wat ik gewend was, en ik voelde me een outsider. In Nederland zie ik dit ook bij mensen die hier nieuw zijn. Ze zitten ‘vast’ tussen de Nederlandse cultuur en de cultuur van het land waar ze vandaan kwamen.

In mijn coaching help ik hen uit deze negatieve spiraal te komen en zich aan te passen aan de Nederlandse samenleving, zonder zichzelf te verliezen. Dat heb ik zelf ook geleerd. De culturen en talen die ik heb leren kennen, zie ik nu als een verrijking. Het heeft mij, in combinatie met mijn opleidingen, in de positie gebracht om anderen te helpen met het overwinnen van hun obstakels.

Ook in het stress en burn-out traject help ik mensen daarbij. Als life coach merkte ik hoeveel mensen kampen met stressklachten en overspannen zijn of tegen een burn-out aan zitten zonder dat zij het door hebben. Hoe belangrijk het is om dit te herkennen, het liefst in een vroeg stadium, en de juiste tools aan te leren om hiermee om te gaan. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen de grip op hun leven weer terugkrijgen.

Als coach zou ik mezelf vooral omschrijven als down to earth en niet te zweverig. Mijn coachingstrajecten zijn concreet en doelgericht: in plaats van in je verleden te wroeten, maken we een persoonlijk stappenplan: wat wil je en hoe kom je daar?

Wil je meer weten of heb je vragen? Plan dan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

ICM Opleidingen & Trainingen

Stress & Burn-out begeleiding, Loopbaan Coaching 2020

ICI Integrated Coaching Institute

Life & Executive Coaching 2018-2019