Stress & Burn-out begeleiding

“Niets in de wereld kan je zoveel zorgen geven als je eigen gedachten”

Heb je last van stress, voel je je lichamelijk en mentaal moe, futloos of uitgeput? Heb je last van piekeren, slapeloosheid of hartkloppingen? In het stress en burn-out traject help ik jou om, naast fysiek te herstellen, weer in verbinding te komen met je hoofd én je lijf.

Stress is een normale reactie van ons lichaam op een bedreigende situatie, en helpt ons alert te reageren. Het zorgt ervoor dat we beter kunnen presteren, bijvoorbeeld bij een belangrijke presentatie of spannende sportwedstrijd. Maar als de stress aanhoudt en chronisch wordt, zonder dat er écht een bedreiging is, kan het schadelijk zijn voor de gezondheid en leiden tot een burn-out, depressie of hart- en vaatziekten.
Een burn-out is het gevolg van een langdurige periode van stress en overspanning, waardoor je last krijgt van fysieke en mentale uitputting. Omdat een burn-out niet vanzelf overgaat en stilzitten niet helpt, is het belangrijk om er iets aan te doen. Ook als je denkt dat een burn-out jou niet snel zal overkomen, is het belangrijk om je klachten serieus te nemen en op tijd hulp in te schakelen.

In het stress & burn-out coachingstraject help ik jou om verschillende stressniveaus te herkennen en te achterhalen wat de mentale en fysieke uitputting veroorzaakt. Een integrale aanpak is nodig om te herstellen en een eventuele volgende burn-out te voorkomen. Tijdens het intakegesprek inventariseren we waar jouw stress vandaan komt en wat de triggers zijn op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch vlak. Omdat de oorzaken en triggers voor iedereen anders zijn, zal het coachingstraject worden aangepast op jouw behoeften.

Hoe ziet het traject eruit?

Het coachingstraject is bedoeld voor volwassenen (18+) in alle levensfasen, die een wens tot verandering hebben en meer willen genieten van het leven. Een basis traject duurt drie maanden met om de week een sessie van twee uur. Daarnaast is er tijdens het traject onbeperkt ruimte voor telefonisch contact of contact via de mail. Bij langdurige stress, overspanning of burn-out kan een uitgebreider traject nodig zijn. Dat bepalen we samen. Naast de coachingsessies zijn dagelijkse oefeningen nodig waarmee je leert om minder te piekeren en beter te relativeren.

Het traject bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Oriëntatie
  • Analyse van stressbronnen en -triggers
  • Herstel van energie en fysieke conditie
  • Omgaan met stress en emoties
  • Versterken van competenties
  • Match met sociale omgeving en werk
  • Terugvalpreventie, re-integratie en follow-up

In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek kijken we of ik je kan helpen en hoe het traject er voor jou uit kan zien. De kosten voor de sessies zijn 90 euro per uur. De kosten voor de sessies worden doorgaans niet vergoed. Wel kan het zijn dat je werkgever de kosten voor je vergoed.

Heb je vragen?

3 + 1 =

Over mij

Mijn naam is Priscila da Silva van der Maas en ik ben gecertificeerde coach, gespecialiseerd in stress & burn-out en integratie. Ik heb achtereenvolgens in Brazilië, Nederland, Argentinië gewoond en ben sinds een paar jaar terug in Nederland, waar ik doe wat ik het allerliefste doe: mensen helpen.

Priscila is vriendelijk, luistert goed en geeft goede tips. Ik raad Querencia coaching zeker aan!
★★★★★

- J. Sloot

Priscila is een geweldige professional. Ze luistert aandachtig en bedachtzaam en helpt je om je volledige potentie te bereiken en je focus op de toekomst te verbeteren.
★★★★★
- R. Mendez

Mijn ervaring met Priscila is dat ze ontzettend goed kan luisteren en de juiste vragen weet te stellen
★★★★★

- C. Chaparro